De opleveringen van de 24 woningen Het Vrije Veld zijn gestart!
Een “klein dorp” midden in Almere Poort bestaande uit 24 kleine vrijstaande woningen. Het was een feest om deze gevarieerde buurt te ontwikkelen én bouwen!

Dorps wonen met een moderne twist
Het Vrije Veld is modern en dorps tegelijk, vrijstaand wonen in een parkachtige setting. De 7 verschillende woning types variëren van vierkamer-woningen beginnend bij 72 m2 tot zeskamer-woningen van 108 m2.

De 24 vrijstaande eengezinswoningen worden binnen de taps toelopende contour van het plangebied losjes ten opzichte van elkaar verschoven. Afhankelijk van de kijkrichting manifesteert het plan zich als compact woongebouw of reeks losstaande woningen. Vanuit het wijkje en de woningen zijn er verrassende doorzichten, iedere woning heeft een relatie met het water en het park. Een rondgaand groen straatje maakt het mogelijk om altijd naast je eigen woning te parkeren. De straat zelf blijft hierdoor vrij van parkeerplaatsen, dit komt het parkachtige karakter ten goede. Door de vrije ligging van de woningen grenzen deze ten minste met drie zijden aan eigen tuin en/of groene openbare ruimte. Behalve een tuin hebben de woningen ook een dakterras. Het dakterras geeft optimale privacy en uitzicht over park en water.

Opdrachtgever
Reinbouw Vastgoed B.V.

Realisatie
Olde Rikkert Bouw B.V.

Architect
Hund Falk Architecten

Fotografie
Luuk Kramer