De bouw van 30 vrijstaande woningen ‘Rietweelde’ aan het Steenwijkerdiep in Scheerwolde is op woensdag 31 maart jongstleden officieel van start gegaan. Wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland startte de bouw officieel door de plaatsing van een vloerplaat van één van de 30 woningen.

Scheringa is enthousiast over de ontwikkelingen in Scheerwolde. ,,Een prachtig en kwalitatief hoogstaand woon- en waterplan, dat een waardig vervolg is op het plan voor de acht sociale woningen en de twaalf gemeentelijke kavels die al deels bebouwd zijn.’’ Volgens de wethouder is de woningbouw een ontwikkeling waar het dorp lang op gewacht heeft. ,,We kunnen met z’n allen trots zijn. ‘’

Half jaar
 ,,Binnen een half jaar waren de woningen verkocht’’, zegt Wouter van Someren, manager Verkoop & Marketing van Wilma Wonen uit Utrecht. Dat ontwikkelt het wijkje samen met Reinbouw Vastgoed uit Dieren. De bouw van de woningen gebeurt door Olde Rikkert Bouw uit Almere, een dochteronderneming van Reinbouw.

Water
De woningen in drie verschillende typen komen te staan op ruime kavels. Die lopen uiteen van 800 tot bijna 2000 vierkante meter. ,,Door het water van het Steenwijkerdiep in het plangebied te brengen, creëren we vanuit Scheerwolde een directe vaarverbinding met de omgeving’’, aldus Van Someren. Aan de rand van het plangebied krijgt de watersportvereniging Scheerwolde een eigen plek.

Klik hier voor meer informatie over dit project, of lees het volledige artikel hier na.