Dinsdag gaven projectleider Brigitta Jonker en werkvoorbereider Wouter Bruggink een bliksemstage over werken in de bouw. De 20 kinderen uit groep zeven van bassischool de Delta (Almere) waren hun enthousiaste toehoorders. Brigitta en Wouter vertelden meer over hun werk, de sector en lichtten toe wat er leuk en bijzonder aan is. Natuurlijk gingen de kinderen ook zelf aan de slag.

De bliksemstage is een initiatief van JINC. Deze organisatie helpt jongeren op weg naar werk. De bliksemstage vergroot de ontwikkelkansen van kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en minder rolmodellen. JINC streeft naar een samenleving waarin de achtergrond van die kinderen niet hun toekomst bepaalt. Een missie die Olde Rikkert Bouw natuurlijk onderstreept.

In de sessie viel in ruim een uur van alles te ontdekken voor de leerlingen. Een aantal kinderen wisten al wat van ‘de bouw’ via het werk van bijvoorbeeld hun ouders. Voor velen kende de bouw nog veel geheimen. Brigitta en Wouter lieten de kinderen ontdekken wat er eigenlijk allemaal gebouwd wordt om ons heen en welke beroepen dat realiseren. Ze lieten ze inzien welke kansberoepen er in de sector schuilgaan en vertelden meer over het werk en de beroepen bij Olde Rikkert Bouw.

Bij een bliksemstage vertellen de gastdocenten niet alleen over hun werk, maar zetten ze de kinderen ook aan het werk. Zo werd er driftig getekend bij het op papier zetten van de voorgevel van hun huis, wat tot verschillende creatieve vondsten leidde. De fanatiekelingen wisten zelfs complete droomhuizen uit te werken. Buiten op het plein gingen de handen echt uit de mouwen. Daar bouwden de kinderen aan de hand van een echte bouwtekening en met meegenomen houten latten een huis na. Spelenderwijs maakten ze zo kennis met tekeningen lezen en spijkeren.

Brigitta en Wouter kijken terug op een waardevolle dag en de kinderen ook. “Het is dat het corona is, maar anders had ik u geknuffeld”, was de reactie van een van hen na afloop. Olde Rikkert Bouw leverde graag een bijdrage aan het verbreden van de horizon van deze kinderen. Door op jonge leeftijd meer te weten over onze sector vergroten we hun kans op een toekomstige baan die goed bij ze past. Misschien wel in de bouwsector als projectleider, timmerman of projectleider bij Olde Rikkert Bouw. Dat eentje dat ziet zitten, bleek uit het antwoord op de vraag wat ze er vandaag van vonden: “Het was heel erg leuk en misschien ga ik zelf ook wel in de bouw werken!”