Wouter wist wat hij zocht toen hij precies een jaar terug op zoek ging naar wat anders. Hij wilde zich duidelijk meer onderdeel van een team voelen uitmaken. Een team vol expertise bij een bedrijf waar de ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Een bedrijf waar de afstand onderling niet te groot is. Hij voelde zich vanaf de eerste dag welkom en op zijn plek bij Olde Rikkert Bouw.

Samenwerken in het DNA
“Je maakt hier met zijn allen mooi werk. Dat gevoel van het samen doen, dat is overal in het bedrijf aanwezig. Ik kan het niet eens precies omschrijven. Het lijkt er vanzelfsprekend te zijn. Alsof het in het DNA zit en we vanzelfsprekend zo handelen. Alle expertise is om mij heen vertegenwoordigd. Daar kan ik alleen maar heel veel van leren en dat doe ik graag. Ik sta overal voor open en probeer verder te kijken dan mijn eigen taken. De inhoud achter dat werk van die ander boeit mij ook.”

De kick van het grote project
Wouter levert in zijn rol als werkvoorbereider een bijdrage aan de Tinggi Towers II en III. Aan de Evenaar in Almere Buiten realiseert Olde Rikkert Bouw daar twee woontorens met 8 en 11 verdiepingen. “Zo’n project als de Tinggi Tower geeft me een kick. Ik mag graag de wat grotere werken doen. Waarom precies? Ik denk om de scherpte. Ik moet dan extra opletten. Mijn aandacht er goed bijhouden. De belangen zijn groter en de verantwoordelijkheid is groter. Je hebt te maken met meer verschillende partijen en verschillende mensen. Die optelsom maakt het voor mij een mooie uitdaging.”

“Alle expertise is om mij heen vertegenwoordigd.
Daar kan ik alleen maar heel veel van leren en dat doe ik graag.”

Meer bereiken met elkaar
Door de korte lijnen binnen de organisatie voelt Wouter zich betrokken. Wouter: “Er is geen afstandelijk hoofdkantoor waar je voor je gevoel weinig van meekrijgt. Je bent dat hoofdkantoor. De werkzaamheden zijn niet versnipperd. Je doet het hier met elkaar en voelt je daardoor dicht op het project staan waar je mee bezig bent. Je krijgt juist alles mee. Je hebt niet het gevoel ergens een kleine bijdrage aan te leveren. Je hebt juist heel duidelijk het gevoel dat de teambijdrage het werk is waar het omdraait. Wij bereiken het met elkaar.”

Leren van fouten
Vanaf het eerste moment voelde Wouter zich thuis op zijn werkplek. “Ik ga gewoon graag naar mijn werk. Fluitend ga ik ernaartoe. Echt waar. De werksfeer is goed. Die sfeer is in mijn ogen ook prettig door de ruimte die er is voor het maken van fouten. We rekenen elkaar niet af op fouten, maar zoeken samen naar de juiste oplossing. Van dat samen bijsturen, leer ik veel. Zo’n proces, dat geeft vertrouwen en daardoor kom ik verder.”