Jong talent is hard nodig om de grote opgave om huizen te bouwen te verwezenlijken. Daarom vinden wij het belangrijk te investeren in de generatie van de toekomst en hen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende mooie facetten in onze branche.

Dinsdag 5 juli ontvingen we bijzondere gasten op de bouwplaats van Rietweelde in Scheerwolde. 24 Leerlingen uit groep 7 van basisschool Don Bosco uit Steenwijkerwold kwamen samen met hun juf langs op de bouwplaats om te kijken wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt op de bouw. Zowel de kinderen als wij hebben een hele leuke ochtend gehad!

“Geweldig om deze groep rond te leiden op de bouwplaats, enthousiast te maken voor ons vak
en op deze manier wat van ons mooie beroep mee te geven.

De leerlingen werden opgedeeld in drie kleine groepen:

  • zo kregen de kinderen een rondleiding over de bouwplaats van onze uitvoerder Karel en mochten ze natuurlijk ook nog even binnen kijken bij een van de woningen;
  • werd er een presentatie gegeven door onze projectleider Brigitta over Olde Rikkert Bouw, de branche waarin we acteren en de verschillende beroepen die hierin mogelijk zijn;
  • en als hoogtepunt mochten de kinderen zelf de handen uit de mouwen steken en hebben ze onder begeleiding van metselaar Jack, van Metselbedrijf van der Weerd, zelf een muurtje gemetseld.

“Ik vond het heel erg leuk de jeugd aan het metselaarsvak en
de bouwwereld te laten proeven.
Hoop dat ik op deze manier mijn steentje bij heb kunnen dragen.

We hopen met deze dag weer iemand enthousiast te hebben gemaakt over de branche en wie weet kunnen we een van deze leerlingen in de toekomst als collega verwelkomen. Wij hebben in ieder geval erg genoten van deze gezellige ochtend!