Vandaag hebben ASR Dutch Core Residential Fund  en Reinbouw Vastgoed op de Provada een overeenkomst gesloten voor de bouw van 49 appartementen en 21 grondgebonden woningen in de wijk in Leidsche Rijn, Utrecht. Het project in deelplan Terwijde, vlek 5 wordt gerealiseerd door Reinbouw. De bouw start in het vierde kwartaal van 2016. Oplevering vindt eind 2017 plaats. De verhuur wordt medio 2017 opgestart.

De VINEX-locatie Terwijde maakt deel uit van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. In Terwijde zullen in totaal circa 4.000 woningen worden gebouwd. De wijk heeft een eigen winkelcentrum, drie basisscholen en is goed bereikbaar vanaf de A2. De openbaar vervoer voorzieningen zijn goed en het centrum van Utrecht is zowel met de auto, fiets als openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Het project dat is ontworpen door BDG architecten uit Almere wordt ontwikkeld en gebouwd door Reinbouw. Het project bestaat uit één blok van 49 appartementen van deels vijf en deels vier bouwlagen en 3 blokken met eengezinswoningen van drie verdiepingen. De woonblokken omsluiten een gezamenlijk binnenterrein met parkeervoorziening.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: “Het merendeel van het huidige woningaanbod in Terwijde bestaat uit grote appartementen. De appartementen in dit plan onderscheiden zich door een gemiddelde oppervlakte van 65 m2  met een aantrekkelijke huurprijs, daarnaast bevat het plan zeer ruime en hoogwaardig afgewerkte grondgebonden woningen die erg gewild zijn bij gezinnen. Het ASR Dutch Core Residential Fund  verwacht met de diversiteit in het woonprogramma, de centrale ligging ten opzichte van het winkelcentrum en het station een groot publiek aan te spreken.”

Robbert van Dijk (ASR Dutch Core Residential Fund) en Bas Reinders (Reinbouw Vastgoed) ondertekenen het contract.