Vanmiddag hebben wij, in de voormalige Zwitsal-fabriek te Apeldoorn, voor de vaste onderaannemers van Reinbouw en Olde Rikkert Bouw de ‘Reinbouwgroep onderaannemersmiddag’ georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst stond ‘samenwerken versterken’ centraal en dan met name op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Op een interactieve manier en ronde tafelgesprekken hebben we met elkaar van gedachten gewisseld over hoe we beter kunnen samenwerken op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle werkgevers op de bouw en niet alleen van de hoofdaannemer.

Jos de Bruijn, technisch directeur: “Trots op de gezamenlijke betrokkenheid van onze collega’s en vaste onderaannemers tijdens onze formele en informele gesprekken. Met enthousiaste mensen bouwen we verder aan een mooie samenwerking op het gebied van kwaliteit en veiligheid!”

Tijdens de ronde tafelgesprekken hebben wij aan onze onderaannemers diverse vragen gesteld over hun ideeën van samenwerken en hoe we deze van twee kanten kunnen versterken. Aan de orde kwamen onder andere: wat is het aandeel van de hoofdaannemer en de onderaannemers en kan dit anders. Kunnen we in de toekomst onze startgesprekken verbeteren of is het bijvoorbeeld zinvol meer kennissessies te organiseren.

Willem van Huigenbosch, bedrijfsleider Olde Rikkert Bouw: “Wij kijken terug op een geslaagde middag en door samen in gesprek te gaan, kunnen we nu al diverse zaken verbeteren op onze projecten. Een win-win-situatie!”