Een onafhankelijke en deskundige vakjury, een publieksjury en een kinderjury beoordeelden of de ingezonden ontwerpen voor de Architectuurprijs Almere 2020 prestaties zijn van uitzonderlijke architectonische kwaliteit. Ze moesten gekwalificeerd kunnen worden als bijzonder en toekomstige ontwerpers inspireren en tot voorbeeld dienen.
Uit de negentien inzendingen van projecten die vanaf 2018 zijn opgeleverd en natuurlijk gelegen in Almere, werd op 1 februari 2021 de grote winnaar bekend gemaakt door de vakjury van de Architectuurprijs Almere 2020: Het Vrije Veld aan het Achillesveld in het Cascadepark Almere Poort, ontworpen door Elsbeth Falk en Floris Hund, Hund Falk Architecten uit Amsterdam.

De vakjury, bestaande uit Ivonne de Nood, Tracy Metz en Dikkie Scipio, onder voorzitterschap van Fenna Wagenaar, heeft de tijd genomen om uit het aanbod van negentien inzendingen tien projecten te selecteren als genomineerden. Lees hier het definitieve juryrapport:   Def Jury Rapport APA 2020 210201 .

In samenwerking met Reinbouw Vastgoed en Hund Falk Architecten ontwikkelden en bouwden we het bijzondere project Het Vrije Veld in Almere Poort. Het alternatief voor de rijtjeswoning in een generiek verkavelingsprincipe voor 24 compacte vrijstaande woningen, met dakterras, een tuin en parkeerplaats op eigen kavel. Olde Rikkert Bouw is enorm trots dat we dit winnende project hebben mogen bouwen.

Fotografie
Luuk Kramer