Op 13 oktober legden wethouder Menno Tigelaar, samen met Joan van der Burgt, directeur de Alliantie regio Amersfoort, Bert Winters, directeur Olde Rikkert Bouw en Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling, een zonnepaneel op het dak van het gebouw W19+ in Vathorst. Zo werd het hoogste punt op het gebouw aangebracht.

Het project
Op 25 februari jl. startte de bouw van W19+ en nauwelijks 8 maanden later is het hoogste punt bereikt. Het gebouw omvat 21 woningen verdeeld over vier verdiepingen. Er komen 8 tweekamerappartementen en 13 driekamerappartementen bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. De oppervlakte varieert tussen de 47 en 65 m2. De architectuur en uitstraling van het gebouw sluit aan op het naastgelegen gebouw W19.

“We zijn blij met deze toevoeging van een mix van twee en driekamerappartementen, aldus Joan van der Burgt. Hiermee voorzien we in de grote vraag van een- en tweepersoonshuishoudens. De ontwikkeling past in het streven van de gemeente Amersfoort om per jaar 1.000 woningen toe te voegen in het kader van het Deltaplan Wonen. Het complex sluit naadloos aan op onze volkshuisvestelijke en maatschappelijke ambities.” Wethouder Tigelaar voegt hieraan toe: “De gemeente en corporaties werken samen om in een hoog tempo woningen in Amersfoort te bouwen. Dat is nodig om het enorme tekort op de woningmarkt op te lossen. Met de 32 appartementen van W19 die eerder al werden opgeleverd en de appartementen van W19+, is Amersfoort weer een flink aantal betaalbare en bovendien duurzame woningen rijker.”

Duurzaamheid
De woningen worden aardgasloos gebouwd, elektrisch verwarmd en zijn bijna energieneutraal (BENG). Door de toepassing van zonnepanelen op het dak wordt duurzame energie opgewekt.

De locatie
W19 plus ligt in het nieuwe deelplan in Vathorst De Laak 2A, in de buurt Waterdorp. Het centrum van Vathorst, waar de winkelvoorzieningen zijn en het NS station, ligt op iets meer dan 1,5 kilometer. Waterdorp wordt een gebied met een geheel eigen identiteit. Kenmerkend voor het gebied zijn de organische wegenstructuur, de Brink als centrale ontmoetingsplek, verschil in gebouwen kavelgrootten, privé tuinen aan het water, intieme straatprofielen en verschillende dorpse woonsferen.

Klik hier voor meer informatie over dit project.