De Almeerse Waterwijk vergrijst en bewoners willen er graag blijven wonen. Vanuit deze behoefte ontstond er een burgerinitiatief voor meer seniorenwoningen in de wijk. Met de realisatie van Leeghwaterhof komen wij samen met onze opdrachtgever de Alliantie Ontwikkeling B.V. hieraan tegemoet, een prachtig complex ontworpen door Atelier Dutch.

Na iets meer dan een jaar bouwtijd, leverden wij afgelopen week het complex op aan de Alliantie Ontwikkeling.
Leeghwaterhof bestaat uit 56 seniorenappartementen verdeeld over twee gebouwen waar men zelfstandig zal gaan wonen. De twee gebouwen zijn met elkaar verbonden via een fietsenberging en een gemeenschappelijke tuin.

Maatschappelijk betrokken
Naast deze fijne plek gelegen aan de Leeghwaterplas, beschikt het complex ook over een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar zowel bewoners als omwonenden in de wijk samen kunnen komen voor activiteiten en bijeenkomsten. Een mooie manier om de buurt, jong en oud, met elkaar te verbinden.

Bouwen voor de buurt
Maandagochtend 24 juni kregen de eerste bewoners de sleutels van hun nieuwe woning uitgereikt vanuit woningcorporatie de Alliantie. Eén van de gelukkige nieuwe bewoners is meneer Weema, hij vertelt: “Ik kijk echt uit naar een nieuwe start in Leeghwaterhof. Het idee dat er activiteiten worden georganiseerd en dat ik contact kan leggen met andere bewoners, vind ik fijn.” Lees hier het verhaal van meneer Weema.