DIEREN – Op donderdag 26 februari organiseerde Reinbouw de officiële eerste handeling van de nieuwbouw van de 20 woningen van het woonproject Op ‘t Erf in de wijk Groot Holthuizen, deelplan De Bem in Zevenaar. Niet alleen de start van de bouw werd gevierd, maar eveneens het hoogste punt!

Na toespraken door wethouder Anja van Norel (gemeente Zevenaar) en Bas Reinders (directeur Reinbouw) werd door beiden een kozijn gemonteerd. Kort daarvoor werd door de montageploeg de laatste prefab topgevel geplaatst. Hiermee hadden alle woningen hun hoogste punt bereikt.

Bouwimpuls door middel van snelkookpan
In haar toespraak refereerde wethouder Anja van Norel van de gemeente Zevenaar aan het krantenartikel uit februari 2013 waarin zij een oproep deed aan marktpartijen om ideeën uit te wisselen om de verkoop van woningen in nieuwbouwwijk Groot Holthuizen een impuls te geven. Haar oproep betrof in essentie kort en krachtig overleg, met een snel resultaat. Zoals een kok een gerecht in een snelkookpan bereid.

Zij complimenteerde dan ook Reinbouw met de daadkrachtige aanpak. Na een tweetal presentaties tekende Bas Reinders, algemeen directeur van Reinbouw, december 2013 voor de aankoop van de grond. In iets meer dan een jaar tijd werd het project ontwikkeld, werden alle woningen verkocht en ging de eerste spade de grond in. Van Norel feliciteerde alle nieuwe woningeigenaren met hun woning en wenste hen voor de toekomst veel woonplezier in de mooie nieuwe woonwijk.

Conceptueel bouwen
Bas Reinders gaf in zijn speech aan dat ontwikkelingen in de woningmarktsector de afgelopen jaren gevraagd hebben om creatieve oplossingen. Vele bouwers gingen woningconcepten ontwikkelen om snel te kunnen anticiperen op de veranderende markt. Zo ook Reinbouw. Het project in Zevenaar was een uitgelezen kans om het Betaalbaar wonen concept in te zetten.

Anders dan de collega-bouwers gelooft Reinbouw er niet in dat de kostprijs van de woningen omlaag gebracht moet worden door kleiner en schraler te bouwen. “Daarmee wordt niet alleen de consument tekort gedaan, maar ook de gehele woningmarkt”, zo reageert Reinders: “Wij streven er naar de kwaliteit van de woningen in de pas te laten lopen met het verwachtingspatroon van de klanten, met goede plattegronden en hoge kwaliteit. Wij zoeken het in het optimaliseren van de gehele keten waarin de nieuwbouw tot stand komt. Dit project is hiervan een uitstekend voorbeeld.”

Hoogste punt
Met de plaatsing van de laatste topgevel feliciteerde Bas Reinders alle kopers met hun prachtige nieuwe woning. Hij bedankte architect Evert-Jan Lemson van BDC architecten, alle bouwplaats medewerkers en alle co-makers voor de prettige samenwerking. Het feit dat deze viering zowel de start van de bouw als het hoogste punt vertegenwoordigde typeert het geoliede team dat zich inzet om dit project lean te realiseren. Daarnaast bedankte hij de gemeente Zevenaar voor de kans om dit project te realiseren en sprak de hoop uit op voortzetting van de prettige samenwerking in toekomstige projecten.

Bekijk ook het videoverslag van deze middag.