Groen, waterrijk, kleinschalig en dorps dat zijn dé kenmerken van de wijk De Wierden in Almere Haven. Midden jaren ’70 zette de eerste wijkbewoners hun voet aan wal in deze destijds splinternieuwe woonwijk. Deze groene en waterrijke buurt groeide uit tot een plek waar mensen een leven lang willen blijven wonen. Met de nieuwbouw van het project Leemwierde, bestaande uit 15 sociale huurwoningen, 23 koopwoningen en één zorggebouw met 60 woningen, stelt De Alliantie Ontwikkeling B.V. deze plek veilig voor de huidige en vele volgende generaties.

Als veelvuldig opdrachtgever van Olde Rikkert Bouw is de Alliantie Ontwikkeling BV een belangrijke partner voor de Reinbouwgroep. Nadat Olde Rikkert Bouw al meerdere projecten succesvol heeft afgerond voor de Alliantie, hebben Jan van Barneveld, directeur Alliantie Ontwikkeling BV en Bas Reinders algemeen directeur van Reinbouw op vrijdag 20 november de bouwteamovereenkomst voor het nieuwbouwproject Leemwierde in Almere Haven ondertekend.

Naar verwachting start Reinbouw in september 2021 met de nieuwbouw en wordt verwacht de laatste sleutels in december 2022 te kunnen overhandigen aan de nieuwe bewoners.

Meer weten over dit nieuwbouwproject? Kijk op Almere, Leemwierde.