ARNHEM – Op donderdag 9 april zijn in de stadsuitbreidingswijk Schuytgraaf in Arnhem 29 eengezinshuurwoningen opgeleverd. Halverwege 2014 tekenden de gemeente Arnhem, Reinbouw B.V. en Vesteda de (turnkey) overeenkomsten hiervoor. De start bouw was in november 2014.

Met dit nieuwbouwproject genaamd Helioshof, zijn de eerste huurwoningen in het Singelkwartier in Schuytgraaf gerealiseerd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 karakteristieke buurten met een verrassende variatie in woningen en straten.

Middensegment vrije huursector
Vesteda gaat de woningen verhuren in het middensegment van de vrije huursector en is gestart met de verhuur. Op dit moment zijn nog een aantal woningen beschikbaar voor verhuur. De eerste huurders nemen op 20 april hun intrek in hun nieuwe woning.

Amsterdamse School architectuur
Helioshof bestaat uit 29 eengezinswoningen in een hofsetting met drie verschillende woningtypes. De woonoppervlakte varieert van 110 tot 130m2, met 3 tot 5 slaapkamers. De woningen hebben allen een tuin, terras en berging. De verhuurprijs is vanaf € 790,-. Het complex heeft dezelfde op de Amsterdamse School gebaseerde architectuur, als alle woningen in de buurt Singelkwartier. Vesteda heeft gekozen voor een hoog uitrustingsniveau met eigen zonnepanelen en een kwaliteitskeuken met inbouwapparatuur.

Ga voor meer informatie naar www.helioshof.nl