De Kroon van Dronten

Olde Rikkert Bouw heeft naast het station van Dronten het omvangrijke project de ‘Kroon van Dronten’ gerealiseerd. Het bestaat uit 125 wooneenheden en voorzieningen aan het stationsplein voor onze opdrachtgever KWA-Plein Dronten. Het complex is voorzien van eigen parkeergelegenheid op het binnenterrein.

De wooneenheden zijn onder andere startersappartementen, stadswoningen en appartementen. Er heeft zich ook een nieuwe locatie van zorgorganisatie Coloriet gevestigd, De Kroon. Deze 43 woonzorgstudio’s zijn bedoeld voor mensen met geheugenproblematiek. Vanuit de eigen studio kunnen cliënten naar een van de in totaal vijf huiskamers lopen. Net waar zij zich het prettigst voelen. Hier kunnen ze elkaar ontmoeten en daar zijn ook de eetmomenten en kleinschalige activiteiten. Iedere etage kent zijn eigen sferen en belevingen. Ook is er een extra multifunctionele ruimte op de begane grond waar ook grootschalige activiteiten plaatsvinden. Coloriet de Kroon maakt gebruik van zorgdomotica, bijvoorbeeld van speciale verlichting voor een goed dag-nachtritme.

Ook de polikliniek voor ziekenhuis St. Jansdal, waar mensen terecht kunnen voor poliklinische afspraken en diagnostiek, is klaar. Inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen kunnen hier voor een bezoek aan een medisch specialist dicht bij huis terecht. Ook bloedafname en röntgenonderzoek wordt hier gedaan.

De Kroon van Dronten is ontwikkeld door Mark Lorist en Martijn Koppert van MaMa Vastgoed.

Opdrachtgever
KWA-Plein Dronten B.V.

Architect
Adema Architecten te kampen

Uitvoeringstermijn
Q1-2022 – Q4-2023