Eind 2021 tekenden initiatiefnemers Mark Lorist en Martijn Koppert van KWA-Plein Dronten B.V., en Bert Winters directeur van Olde Rikkert Bouw B.V. de aannemingsovereenkomst voor de bouw van De Kroon van Dronten.

Begin 2022 zijn we gestart met de uitvoering van de 125 wooneenheden en voorzieningen aan het Koning Willem Alexanderplein. De Kroon van Dronten bestaat uit 24 studio’s, 8 eengezinswoningen, station gerelateerde voorzieningen, woonzorgstudio’s voor zorginstelling Coloriet en St Jansdal. Het gehele complex zal straks een bruisende sfeer creëren aan het stationsplein van Dronten.

Als onderdeel van dit complex worden de 8 stadswoningen en 24 studio’s, in samenwerking met Woon-inspiratie uit Lelystad, compleet afgewerkt aangeboden. Dit betekent dat ze niet alleen zijn voorzien van een compleet afgewerkte keuken en badkamer, maar ook de wandafwerking, vloerafwerking en zelfs de raambekleding wordt voorzien. De toekomstige bewoners hoeven straks alleen de sleutel om te draaien en te verhuizen! Alle wooneenheden zijn inmiddels verkocht.

De start van de bouw is een feit. De graafwerkzaamheden ter voorbereiding op de fundering worden deze week afgerond.
Eind januari, begin februari, zal er worden gestart met de heiwerkzaamheden van de koopstudio’s en eengezinswoningen.
Naar verwachting zal de oplevering van het gehele complex in de tweede helft van 2023 plaatsvinden.