Op woensdagmiddag 19 oktober is het officiële startsein gegeven voor de start bouw van Hof van Soeren.

In aanwezigheid van de toekomstige bewoners, direct betrokkenen en relaties is de officiële handeling verricht door wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden, wethouder Ron König van de gemeente Arnhem (voormalig wethouder gemeente Rheden) en Bas Reinders, algemeen directeur van Reinbouw.

Reinbouw heeft in Hof van Soeren een nieuwe woonwijk met 60 woningen ontwikkeld met ruimte voor mens en natuur. De bouw van de eerste fase is inmiddels gestart en bijna alle woningen in deze fase zijn verkocht. De start van de tweede fase zal naar verwachting in de zomer van 2017 plaatsvinden. Met centrale uitgangspunten als duurzaamheid, dorpse architectuur, gebruiksvriendelijke indelingen, veiligheid en ontwerpen die in harmonie zijn met de omgeving zal dit een prachtige woonwijk worden, die goed aansluit bij de omliggende bebouwing.

hofsoeren1

Het project Hof van Soeren heeft een lange aanloop gehad, van de aankoop van het gebied tot de start van de bouw wel 28 jaar! Heel veel plannen zijn de revue gepasseerd, even zovele gesneuveld. De laatste jaren stonden in het teken van het maken van een plan met ruimte voor woningen en ruimte voor de steenuil. Een deel van het fourageergebied van de steenuil bevindt zich namelijk op het terrein van de voormalige paardenmanege Nimmer Dor. Reinbouw heeft samen met de gemeente Rheden en met de inbreng van talloze deskundigen een plan gemaakt om de helft van het terrein in te richten als domein voor de beschermde vogel en de andere helft te bebouwen. Vandaar dat wij de slogan hanteren: ruimte voor mens en natuur.