Vorige week heeft gebiedsontwikkelaar VanWonen op vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend met Reinbouw voor de realisatie van project Tuyn in Arnhem. Tuyn omvat 25 ruime en duurzame gezinswoningen, gelegen aan de noordkant van Schuytgraaf. Het plan bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen.

Tuyn grenst aan het rivierenlandschap aan de noordkant van Schuytgraaf. Het plan is geïnspireerd op het landelijke karakter van de streek. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “In Tuyn is het straks heerlijk groen en volledig energieneutraal wonen. Met goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie en groene daken. Bij oplevering ontvangen onze klanten een materiaalpaspoort van hun woning waarin de toegepaste materialen en producten staan vastgelegd. Dit paspoort maakt inzichtelijk wat de circulaire en materiële waarde van de woning is. Zo dragen we bij aan toekomstbestendige woningen die generaties lang meegaan.”

Groen en natuurinclusief
Tuyn wordt een groene en natuurinclusieve buurt. Zowel in de beplanting als de bestrating wordt rekening gehouden met het landelijke, natuurlijke karakter van deze buurt. In de wijk is volop ruimte voor fietsers en voetgangers en elektrisch vervoer.

Antoinette Wilmot, commercieel directeur Reinbouw: “De woningen in Tuyn zijn prachtig ontworpen met veel aandacht voor details en houten elementen. Een mooie opgave waar veel vakmanschap voor onze timmerlieden en bouwvakkers bij komt kijken. En dat is een opgave waar Reinbouw sterk in is en met veel enthousiasme voor gaat. Daarnaast wordt ook gezorgd voor de huisvesting van vogels en insecten. Zo woont in Tuyn straks mens en dier met plezier. “

Landschappelijke architectuur
De verschillende woningtypes in Tuyn zijn ontworpen door MIX Architectuur en onderverdeeld in twee deelgebiedjes met een eigen sfeer en uiterlijk. In Wonen aan de Achterstraat staan vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen, met zicht op het rivierenlandschap. Daarnaast bevindt zich het erf van een bestaande boerderij, die herontwikkeld wordt tot een kleinschalige zorginstelling. Op de plek van de oude schuur, in het bestaande groen van het erf en naast het karrespoor, worden rug-aan-rug-woningen ontwikkeld. Dat is Wonen op het Erf.

Planning en inschrijven
De start verkoop staat gepland op 19 juni. De start bouw is voorzien in de eerste helft van 2024. Oplevering vindt dan plaats vanaf 2025. Het actuele woningaanbod in Tuyn is te vinden op de website: www.wonenintuyn.nl.